Arbëri

Kthimi i të dënuarit për korrupsion shkaktoi përçarjet në Ministrinë e Infrastrukturës

Në foto: Nexhat Krasniqi

Vendimi i Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil (KPMSHCK) për kthimin në Ministrinë e Infrastrukturës të të dënuarit për korrupsion, Nexhat Krasniqi, ka shkaktuar përçarjet brenda kësaj ministrie, mes ministrit në detyrë, Arban Abrashi, dhe sekretarit të përgjithshëm, Izedin Bytyqi.

 

Vendimi i Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil (KPMSHCK) për kthimin në Ministrinë e Infrastrukturës të të dënuarit për korrupsion, Nexhat Krasniqi, ka shkaktuar përçarjet brenda kësaj ministrie, mes ministrit në detyrë, Arban Abrashi, dhe sekretarit të përgjithshëm, Izedin Bytyqi.

Pas mospajtimeve për respektimin e vendimit të KPMSHCK-së për kthimin e Krasniqit, Abrashi kishte pushuar nga puna Bytyqin. Megjithatë, Bytyqi u kthye pak ditë më pas me vendim të Këshillit Shtetëror për Vlerësim dhe Disiplinë, ku ministri i Brendshëm, Agim Veliu, është kryesues. Vendimi i kthimit të Bytyqit në vendin e tij të punës u mor më 10 mars.