Arbëri

Koordinimi BE-SHBA, garanci se procesi i dialogut nuk do të rrëshqasë në diskutime të dëmshme

Koordinimi BE-SHBA, garanci se procesi i dialogut nuk do të rrëshqasë në diskutime të dëmshme

Konfirmimi se Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara angazhohen së bashku për arritjen e një marrëveshjeje finale që nuk cenon integritetin territorial të Kosovës po shihet si garanci se nuk do të ketë zgjidhje të imponuara për Kosovën. Në përfundim të vizitës, emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, ka thënë se ka dakordim që dialogu është i një rëndësie thelbësore për aspiratat evropiane të Kosovës dhe Serbisë dhe se Brukseli pret vazhdimin e tij

 

Konfirmimi se Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara angazhohen së bashku për arritjen e një marrëveshjeje finale që nuk cenon integritetin territorial të Kosovës po shihet si garanci se nuk do të ketë zgjidhje të imponuara për Kosovën. Në përfundim të vizitës, emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, ka thënë se ka dakordim që dialogu është i një rëndësie thelbësore për aspiratat evropiane të Kosovës dhe Serbisë dhe se Brukseli pret vazhdimin e tij

Prishtinë, 3 mars - Rreziku që Kosovës t’i imponohet një zgjidhje e dëmshme në negociata me Serbinë po konsiderohet i tejkaluar pas rikthimit të partneritetit BE-SHBA në këtë proces. Ky bashkëpunim u konfirmua gjatë vizitës së emisarit të Brukselit për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak.