Arbëri

Pas pesë vitesh nga iniciativa, sivjet pritet të përfundojë ndërtimi i Qendrës për Sindromën Down dhe Autizëm

 

Drejtoresha e Qendrës për Sindromën Down dhe Autizëm, Sebahate Hajdini-Beqiri, ka thënë se në nëntor të këtij viti pritet të përfundojë ndërtimi i Qendrës për Sindromën Down dhe Autizëm. Hajdini-Beqiri në “Express” të KTV-së shtoi se ndërtimi i këtij objekti është ëndërr e secilit prind dhe fëmijë që jeton në regjionin e Prishtinës.

“Ndërtimi i këtij objekti është ëndërr e secilit prind dhe fëmijë që jeton në regjionin e Prishtinës. Që nga viti 2015, ne si Shoqatë kemi marrë iniciativë për ndërtimin e kësaj qendre. Projektit tonë i është bashkuar Komuna e Prishtinës, kemi organizuar mbrëmje bamirësie, ku kemi mbledhur para për ndërtimin e këtij objekti. Por procedurat ligjore brenda Komunës, kanë bërë që ky projekt të mos ecën shpejt siç e kemi pritur. Një grup i vogël i asamblistëve dëshironin që të ndërtohej një qendër për të gjitha nevojat e njerëzve me aftësi të kufizuara”, tha Hajdini-Beqiri.