Arbëri

PSHDK-ja e ndarë, kryetari zyrtar me AAK-në e tjetri me VV-në

PSHDK-ja e ndarë, kryetari zyrtar me AAK-në e tjetri me VV-në
 

Përplasja në Partinë Shqiptare Demokristiane të Kosovës ka përfshirë edhe dy parti të mëdha politike në Kosovë, Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës dhe Lëvizjen Vetëvendosje. Teksa kryetari zyrtar i PSHDK-së të enjten zyrtarizoi marrëveshjen për përfshirje në listën e AAK-së, “kryetari” që nuk njihet nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të premten u takua me liderin e VV-së, Albin Kurti.

Dy palët kishin pasur kontest në tetor të vitit të shkuar. Të dy kishin mbajtur kuvendet zgjedhore, ndërsa në zgjidhjen që bëri KQZ-ja për këtë çështje kryetar u zyrtarizua Zef Morina, bazuar në një dokument që ka siguruar KOHA.