Arbëri

Zbatueshmëri e ulët e rekomandimeve të Avokatit të Popullit, 75% e tyre në pritje të zbatimit

 

Vetëm 18 për qind e rekomandimeve të Avokatit të Popullit janë zbatuar gjatë vitit 2020. Nga 178 rekomandime të këtij institucioni, 75 për qind e tyre janë në pritje të zbatimit. Kështu, po thuhet se institucionet e kanë për obligim ligjor zbatimin e tyre. Megjithatë, sipas shefit të ekzekutivit ka pasur progres në avancimin e zbatimit dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Kosovë.

Kështu u tha në takimin e Grupit Ndërministror për të Drejtat e Njeriut, i cili kryesohet nga kryeministri Avdullah Hoti, me përfaqësim të ministrave dhe shoqërisë civile.