Arbëri

Faturat sekrete

Në emër të mbrojtjes juridike dhe mbështetjes financiare për të akuzuarit potencialë të Gjykatës Speciale, për dy vjet janë harxhuar rreth një milion euro të buxhetit të shtetit.

Faturat që do të dëshmonin këtë shpenzim dhe njerëzit që kanë përfituar, janë duke u mbajtur fshehtë nga Ministria e Drejtësisë, raporton KOHA.

Sipas të dhënave që ka ofruar ky dikaster qeveritar, në vitin 2020 nuk ka pasur ndonjë shpenzim për këtë qëllim. Ndërkaq, në vitin 2018 është shpenzuar shuma mbi 475 mijë euro e në vitin pasues ajo mbi 458 euro. Mbi 14 mijë euro ishin harxhuar edhe në vitin 2017.