Arbëri

Risi: Dialogu konstruktiv është thelbësor për stabilitetin rajonal

Foto: KFOR
Foto: KFOR
 

NATO-ja e mbështet dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës të lehtësuar nga Bashkimi Evropian, si mënyra e vetme për të arritur një zgjidhje afatgjatë, ka thënë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor, Michele Risi, në një intervistë ekskluzive për “Kohën Ditore”, me rastin e 21-vjetorit të hyrjes së trupave të NATO-s në Kosovë. Kjo është intervista e tij e parë për një medium kosovar, që nga marrja e detyrës së udhëheqjes me KFOR-in.

“Ne mbështesim të gjitha përpjekjet në këtë drejtim dhe do të mirëpresim çdo marrëveshje përfundimtare të ndërsjellë e cila do t’i kontribuojë rajonit në arritjen e paqes, stabilitetit dhe qëndrueshmërisë”, ka theksuar Risi.