Arbëri

MASHTI nxjerr udhëzuesit për testin e arritshmërisë, komunat probleme me fondet për dezinfektim

Testi i Arritshmërisë 2020 për klasat e nënta këtë vit pritet të mbahet më ndryshe. Për shkak të pandemisë COVID-19, kësaj here, shkollat në të cilat do të mbahet testi duhet të jenë të dezinfektuara, derisa nxënësit dhe i gjithë stafi janë të detyruar të mbajnë dorëza e maska dhe të respektojnë distancën deri në 2 metra.

Bazuar në dy udhëzime që i ka nxjerrë MASHTI, më 23 qershor, kur edhe pritet të mbahet testi, në klasë do të lejohen vetëm nga 15 nxënës, të cilët do të ndahen në 3 rreshta, raporton KOHA.