Arbëri

Rini në mjerim

Rini në mjerim
Foto: Alban Bujari / Koha
 

Mensuri ia ka lidhur biçikletës karrocën e vogël në pikun e masave për frenimin e përhapjes së virusit. Kishte pothuajse dy vjet prejse e kishte futur në garazhin e ndërtuar me drunj e llamarinë. I është kthyer mbledhjes së mbeturinave të riciklueshme nëpër kontejnerë e deponi në kohën kur bëhej thirrje për të qëndruar në shtëpi. Gjatë dy javëve të para pas vendosjes së masave shtrënguese nga Qeveria në mesmars, ia doli të siguronte ushqimin e familjes prej gjysmës së pagës prej 180 eurosh si pastrues në një qendër tregtare.

“Vallahi, me qato pare, 90 euro ma, menxi e gjetëm do miell, edhe kemi ble pak ma shumë çaj, sheqer, zejtin e do makarona se nuk u dike sa po zgat kjo virane”, thekson Mensuri, rioshi nga Fushë-Kosova, i cili ka kërkuar që t’i ndryshohet identiteti nga frika se mund ta humbë vendin e punës si pastrues në kryeqytet. Paga e tij e rregullt ishte burimi kryesor për pesë motrat e vëllezërit, dhe prindërit e tij. 22-vjeçari, më i madhi prej fëmijëve, tani i është kthyer “zanatit të vjetër”, sikurse i thotë ai mbledhjes së mbeturinave metalike e plastike, teksa tregon se po e ndihmojnë edhe dy vëllezërit tinejxherë, shkruan KOHA.