Arbëri

Policia nuk lejon mbajtjen e protestës nga banorët e fshatrave në karantinë

 

Disa banorë të fshatit Dumnicë e Poshtme të Podujevës janë tubuar pasditen e së hënës për të protestuar për të tretën herë me radhë kundër masës së karantinimit. Protesta ishte paralajmëruar të fillonte në orën 15:00, por kjo është pamundësuar nga intervenimi i policisë.

Banorët e këtij fshati janë në karantinë qe tri javë, prej paraqitjes së rastit të parë me COVID-19 në fshatin fqinj, Dumnicë e Epërme. Ata janë kundër vazhdimit të kësaj mase edhe për Dumnicën e Poshtme, pasi, sipas tyre, rasti ka ndodhur në Dumnicë të Epërme dhe se ka tri javë që nuk ka pasur rast të ri me koronavirus në këtë pjesë, raporton KOHA.