Arbëri

GLPS: Rregullorja e KPK-së për emërimin e Kryeprokurorit të Shtetit është kundërkushtetuese

GLPS: Rregullorja e KPK-së për emërimin e Kryeprokurorit të Shtetit është kundërkushtetuese
 

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka reaguar në lidhje me miratimin e Rregullores së Këshillit Prokurorial të Kosovës për zgjedhjen e Kryeprokurorit të Shtetit dhe kryeprokurorëve të prokurorive të Kosovës, për shkak se, sipas GLPS-së, ajo është nxjerrë në shkelje flagrante të parimeve fundamentale kushtetuese.

Rrjedhimisht, GLPS i kërkon KPK-së që të anulojë Rregulloren në fjalë dhe ta sjellë atë në përputhje me standardet fundamentale kushtetuese.