10:48

Përfundon e qetë protesta në Gjakovë

Ka përfunduar e qetë protesta në Gjakovë kundër ardhjes së pelegrinëve serbë në kishën ortodokse.

KTV-ja, pak më herët ka raportuar se Policia ka njoftuar që pelegrinët serbë, nuk do të vijnë në kishën ortodokse.

10:09

Në dyert e kishës ortodokse në Gjakovë, vendosen emrat e serbëve që kryen krime

Protestuesit kanë vendosur në dyert e kishës ortodokse banerin me emrat e serbëve, që sipas tyre kanë kryer krime në Gjakovë.

Janë vendosur edhe dy pankarta të tjera me mbishkrimin, “I keni duart me gjak” dhe “Gjakova nuk harron”.

Image
09:45

Policia në Gjakovë thotë se pelegrinët serbë nuk do të shkojnë në kishën ortodokse

Drejtori i Policisë për Rajonin e Gjakovës Ahmet Hasi, ka thënë për KTV-në se pelegrinët serbë nuk do të vijnë në kishën ortodokse në Gjakovë.

Image

Ai ka thënë se prezenca e Policisë së Kosovës në afërsi të kishës ortodokse është për të siguruar rendin dhe qetësinë publike.

Protesta e qytetarëve të Gjakovës për të kundërshtuar ardhjen e pelegrinëve serbë ende po vazhdon.

Protestuesit pohojnë se nuk do të lejojnë ardhjen e pelegrinëve, pasi thonë se në mesin e tyre ka edhe të dyshuar se kanë kryer krime lufte.

Image
08:23

Nis protesta në Gjakovë kundër pelegrinëve serbë

Qytetarët e Gjakovës kanë nisur protestën qysh në orën 08:00 të mëngjesit, në kohën kur pritet që qytetarë serbë të kryejnë pelegrinazh në këtë qytet, raporton KTV.

Image

Ata të cilët ende po i kërkojnë familjarët e tyre të pagjetur, kanë paralajmëruar se thirrja e tyre për këtë protestë të sotme, nuk ka të bëj me besimin e tyre, porse në mesin e pelegrinëve serbë ka persona që ua njohin të bëmat gjatë luftës.

Kjo ishte paraprakisht thirrja për protestë:

Sërish erdh janari, sërish presim të vjen një grup serbësh në qytetin e Gjakovës me datën 6. Ne, qytetarët e Gjakovës, nuk kemi problem me besimin e tyre e as me të drejtën e tyre për të bërë pelegrinazh, siç interpretohet nga ta. Problemin që kemi ne është se në mesin e tyre ka persona të cilëve ne ua njohim të bëmat gjatë luftës. Ata kanë emër e mbiemër. Por, jemi dëshmitarë se të njëjtit nuk janë hetuar, gjykuar, e dënuar, për këto të bëma. Në këto rrethana kur heshtja institucionale ka shtuar krip në plagët tona, vizita e tyre në qytetin që e lanë me gjak dhe e bënë shkrumb e hi është provokim. Nuk mbetet rrugë tjetër përpos protestës qytetare. Prandaj, ne, qytetarët e Gjakovës, u bëjmë thirrje të gjithë bashkëqytetarëve të na bashkohen ditën e diel, me datën 6 janar, tek rruga “Mbretëresha Teutë,” nga ora 8:00 në mëngjes. Edhe këtë vit do të protestojmë paqësisht. Dalja jonë dëshmon se Gjakova nuk ka harruar. Dalja jonë dëshmon se Gjakova kërkon drejtësi për të gjitha krimet e kryera nga regjimi serbë kudo në Kosovë. Gjakova NUK harron!Gjakova kërkon drejtësi!