Arbëri

KOSTT-i pranon dështimin në ENTSO-E, thotë se Serbia po përfiton jashtëligjshëm nga rryma në veri

KOSTT-i pranon dështimin në ENTSO-E, thotë se Serbia po përfiton jashtëligjshëm nga rryma në veri
Foto: Koha / ilustrim
 

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës, KOSTT, pranon të ketë dështuar të anëtarësohet në ENTSO-E e cila do të ofronte zgjidhje të përkohshme të çështjes së devijimeve të paqëllimshme, si pasojë e bllokimit të implementimit të Marrëveshjes së Kyçjes KOSTT-ENTSO-E nga pala serbe (operatori i sistemit të transmetimit të Serbisë – EMS).

KOSTT thotë se më datë 25 tetor 2018, ENTSO-E (Grupi Regjional e Evropës Kontinentale ang. RGCE), ka përpiluar një propozim për zgjidhje të përkohshme teknike me qëllim të ndërprerjes së devijimeve të paqëllimshme, raporton Koha.net.