Zgjedhjet e reja e lënë KQZ-në pa shqyrtuar raportet financiare të partive nga zgjedhjet e kaluara

Ridvan Hamza Ridvan Hamza 20 September 2019 19:19

Shpenzime të mëdha kishin bërë partitë në vitin 2017, kur u zhvilluan zgjedhje lokale e parlamentare.

Raportet e auditorit për këto shpenzime, janë duke e pritur shqyrtimin nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, respektivisht Zyra për Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikim, raporton KTV.

Gati 1 muaj më herët, për këtë temë, në KQZ nuk kishin dhënë një përgjigje se pse nuk po shqyrtohen dhe se kur do të ndodhë kjo. E tani arsyetimi i këtij institucioni, janë përgatitjet për zgjedhjet e parakohshme.

Sipas Florent Spahiajt nga KDI-ja, partitë politike nuk i kanë të detajuara raportet financiare, e gjithashtu, shumë kandidatë nuk i paraqesin shpenzimet e tyre personale.

Një prej problemeve kyçe, sipas Spahiajt, është edhe vonesa në auditimin e raporteve.

Raportet e auditorit për shpenzimet e partive për vitin 2017, kanë nxjerrë disa shkelje të Ligjit për Financimin e Partive Politike, ligj i cili edhe parasheh një sërë masash ndëshkimore për to, që mund të fillojnë me mosdhënien e shumës prej 10 % të fondit që marrin subjektet nga buxheti i shtetit.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme