Vështrime

Vend i pasur

Sivjet na bëhen 25 vjet nga çlirimi dhe ende mahnitem me faktin se strukturat paralele zihen dhe u konfiskohen dokumentet; apo me faktin se arritje politike është t’i shndërrosh targat serbe në targa kosovare, apo ta ndalosh dinarin serb pa e pyetur kë. Shumë vjet janë humbur nën tutelën jo çdoherë të qëlluar ndërkombëtare. Shumë vjet na ikën për shkak se udhëheqësit tanë e shikuan rehatinë e vet, dhe kthyen borxhe me paratë tona... trend i cili ende po vazhdon, posaçërisht në nivelin komunal

Për që PDK-ja shndërrohet në mbrojtësen e pasurisë publike, zor që e kisha imagjinuar ndonjëherë. Dhe prapë nuk jam e bindur se njëmend e kanë, pra ka tre muaj që nuk shkojnë në seancat e Kuvendit Komunal dhe që prej dje e kanë një drejtor mangu; Rama e shkarkoi Ilirik Musliun, drejtor i shërbimeve publike, për shkak se problemi i bërllokut mbetet akut dhe i pazgjidhur.

Në fakt, Prishtina kurrë nuk ka qenë më e ndotur se tash; kurrë nuk ka qenë më e tollovitur se tash dhe kurrë nuk ka treguar më pak transparencë në menaxhimin e pronave publike se tash. E jo që te kjo e fundit ka pasur transparencë ndonjëherë - dhe po shihet prej kaosit urbanistik që e kishte kapluar qytetin që nga fundi i luftës. Vetëm sa ndërtimi pa leje është, mjafton të dëshmojë se rrënjët e mafisë së ndërtimit janë shumë të thella. I gjithë ky ndërtim nuk ka kaluar pa e shpërblyer ndonjë zyrtar komunal që i ka mbyllur sytë para zaptimit të rrugëve e trotuareve.