Vështrime

Hekuri dhe byreku

Qytetarët e Ballkanit Perëndimor identifikojnë ekonominë (papunësinë e çmimet) dhe korrupsionin si problemet kryesore. Lufta në Ukrainë dhe inflacioni vetëm sa do ta acarojë faturën ekonomike e politike

Qytetarët e Ballkanit Perëndimor identifikojnë ekonominë (papunësinë e çmimet) dhe korrupsionin si problemet kryesore. Lufta në Ukrainë dhe inflacioni vetëm sa do ta acarojë faturën ekonomike e politike

1.

Është një përshkrim komik që përsëritet në disa variante e ka të bëjë me thumbimin e shtrenjtimit të çmimeve gjithandej. Në njërën prej varianteve pyetet byrekxhiu se përse e shtrenjtoi produktin e tij dhe përgjigjja ishte se është shtrenjtuar hekuri (apo ndonjë artikull tjetër të materialit ndërtimor). Natyrisht, i lëshuar në rrjete sociale përshkrimi nxjerr disa përgjigje të pritura tallëse në formën e “çka ka lidhje hekuri me byrekun”?