Vështrime

Shekull apokaliptik

Se kjo botë në të cilën jetojmë ka marrë një kah të ri me shumë variabla e që epilogun nuk ia di asnjeri, tashmë dëshmitarë jemi që të gjithë. Shtrenjtimi i derivateve të naftës, i cili po ndodh pothuajse në baza ditore ndikon edhe në ngritjen e çmimeve të të gjithë artikujve të tjerë bazikë në treg. Jeta me këtë temp shumë shpejt do të bëhet e papërballueshme për një pjesë të madhe të popullatës. Lufta në Ukrainë dhe bllokimi i drithit ukrainas nëpër hambarë do të shkaktojnë edhe në shumë shtete të varura nga importi i këtij gruri uri me përmasa të paimagjinueshme. E kur njeriu i uritur mbështetet për muri me të vetmin opsion për të mbijetuar dhe për të sjellë bukën në tryezë për vartësit e tij – familjarët – atëherë do ta shohim në veprim "Mbijetesën e më të fortit", e cila është një frazë që e ka origjinën nga teoria e evolucionit darvinian si një mënyrë për të përshkruar mekanizmin e përzgjedhjes natyrore. Koncepti biologjik i "të fortit" përkufizohet si sukses i riprodhimit të tij.

Është përfolur se njëra nga çështjet që mund të diskutohet gjatë samitit dyditor mund të jetë edhe ajo mbi liberalizimin e vizave për Kosovën. Unë disi mbetem skeptik në këtë pikë, pasi që ajo gjë veçse është dashur që të bëhet vite më parë. Evropa e premtoi shpesh, por nuk e realizoi asnjëherë. Gjithmonë është përdorur si karrem për politikanët dhe pranimin e marrëveshjeve të ndryshme, të cilat jodomosdo ishin në interes apo favor të Kosovës. Sidoqoftë, pavarësisht vendimeve të tyre gjatë këtyre dy ditëve, ne do të vazhdojmë me afishimin e fotove tona në rrjetet sociale nga pushimet, ahengjet, dasmat, piknikët etj. Plas moj Evropë!

Se kjo botë në të cilën jetojmë ka marrë një kah të ri me shumë variabla e që epilogun nuk ia di asnjeri, tashmë dëshmitarë jemi që të gjithë. Shtrenjtimi i derivateve të naftës, i cili po ndodh pothuajse në baza ditore ndikon edhe në ngritjen e çmimeve të të gjithë artikujve të tjerë bazikë në treg. Jeta me këtë temp shumë shpejt do të bëhet e papërballueshme për një pjesë të madhe të popullatës. Lufta në Ukrainë dhe bllokimi i drithit ukrainas nëpër hambarë do të shkaktojnë edhe në shumë shtete të varura nga importi i këtij gruri uri me përmasa të paimagjinueshme. E kur njeriu i uritur mbështetet për muri me të vetmin opsion për të mbijetuar dhe për të sjellë bukën në tryezë për vartësit e tij – familjarët – atëherë do ta shohim në veprim "Mbijetesën e më të fortit", e cila është një frazë që e ka origjinën nga teoria e evolucionit darvinian si një mënyrë për të përshkruar mekanizmin e përzgjedhjes natyrore. Koncepti biologjik i "të fortit" përkufizohet si sukses i riprodhimit të tij.

Ne mund ta maskojmë përditshmërinë e jetës me fotot tona ditore të afishuara nëpër rrjetet sociale nga pushimet tona, ahengjet e ndryshme, netët argëtuese, piknikët dhe shëtitë e ndryshme, por secili prej aktiviteteve të tilla tashmë e ka koston veçse më të lartë për ta përjetuar. E përderisa barku nuk afektohet, gjërave të tjera edhe iu gjendet zgjidhja.