Vështrime

Mësimet e Prespës

Mua më pëlqej shakaja t’ju them të drejtën, por siç duket jo të tjerëve. “Besoni se është lajm i mirë fuqizimi i Gjermanisë? Zakonisht kur Gjermania rritet, gjashtë muaj më vonë ajo marshon drejt Champ Elysees”, tha me humor një bashkëbisedues për të thyer qetësinë e bezdisshme që nganjëherë zë vend në margjinat e takimeve ndërkombëtare. Fakti që askush nga bashkëbiseduesit nuk qeshi ishte tregues se shakaja i përket një epoke tjetër. Viti 2022 ishte epokë e re. Tamam në kohë për të zhvendosur diskutimin nga shakaja e pafat vijnë kamerierët për të ofruar kafe.

Një shaka pa fat dhe udhëtim nga Ukraina deri në Australi dhe nga Kanadaja deri në Japoni për të kuptuar mësimet e Marrëveshjes së Prespës për dialogun Kosovë-Serbi

Mua më pëlqej shakaja t’ju them të drejtën, por siç duket jo të tjerëve. “Besoni se është lajm i mirë fuqizimi i Gjermanisë? Zakonisht kur Gjermania rritet, gjashtë muaj më vonë ajo marshon drejt Champ Elysees”, tha me humor një bashkëbisedues për të thyer qetësinë e bezdisshme që nganjëherë zë vend në margjinat e takimeve ndërkombëtare. Fakti që askush nga bashkëbiseduesit nuk qeshi ishte tregues se shakaja i përket një epoke tjetër. Viti 2022 ishte epokë e re. Tamam në kohë për të zhvendosur diskutimin nga shakaja e pafat vijnë kamerierët për të ofruar kafe.

***