Vështrime

Një turp nga Tirana

1.

Dështimi i Parlamentit të Shqipërisë për miratimin e rezolutës mbi gjenocidin në Srebrenicë tregon se klasa politike e Tiranës nuk ngurron të keqpërdorë edhe tema të ndjeshme vetëm e vetëm për të thelluar polarizimet dhe polemikat e politikës së brendshme shqiptare.

1.

Nga dështimi i Parlamentit në Tiranë për miratimin e rezolutës mbi gjenocidin në Srebrenicë ka pësuar dëm vetëm imazhi i Shqipërisë. Shumë vende në rajon e më gjerë kanë miratuar rezoluta në parlamentet e tyre përmes të cilave kanë dërguar tri mesazhe: dënimin e gjenocidit të kryer nga forcat serbe të Bosnjës (të përkrahura nga Jugosllavia e atëhershme e Slloboban Millosheviqit), respektin ndaj viktimave dhe zotimin se gjenocidi nuk duhet të përsëritet më kurrë. Në kontinentin evropian gjenocidi i forcave serbe është i dyti pas gjenocidit të Adolf Hitlerit në Luftën e Dytë Botërore. Pse është kaq vështirë për Parlamentin shqiptar t'u bashkohet shteteve të civilizuara në dënimin e krimit masiv në Srebrenicë?