Vështrime

Rrëmuja

Serbia nuk është e interesuar për asnjë marrëveshje. Ajo është e interesuar t’ia zgjidhë vetes pozitën brenda Evropës derisa mbetet i vetmi aleat i Rusisë dhe të vazhdojë të hajë me dy lugë. E ndërkohë edhe ta ketë përkrahjen e portparolit të rrëmujave, që në vend se t’i bëjë trysni Vuçiqit, u bën trysni kosovarëve. Dhe vetëm këtu do të pajtohesha me të, ku thotë: “Të mos harrojmë sa shumë kanë përfituar të tjerët në kurrizin tonë, mbi shpatullat tona, për shkak të telasheve që kemi hapur vetë”. Mos e vet, se të kallëzon vetë

Serbia nuk është e interesuar për asnjë marrëveshje. Ajo është e interesuar t’ia zgjidhë vetes pozitën brenda Evropës derisa mbetet i vetmi aleat i Rusisë dhe të vazhdojë të hajë me dy lugë. E ndërkohë edhe ta ketë përkrahjen e portparolit të rrëmujave, që në vend se t’i bëjë trysni Vuçiqit, u bën trysni kosovarëve. Dhe vetëm këtu do të pajtohesha me të, ku thotë: “Të mos harrojmë sa shumë kanë përfituar të tjerët në kurrizin tonë, mbi shpatullat tona, për shkak të telasheve që kemi hapur vetë”. Mos e vet, se të kallëzon vetë

“Fqinjët nuk i zgjedh. Gjyshja ime më tha ‘komshiu i lumtur, shtëpi e lumtur’. E kundërta është thjesht një makth. Ne jemi këtu për të qëndruar. Serbia nuk do të shkojë kurrkund, ashtu si dhe kroatët, malazezët. Të gjithë ne do të jemi këtu. Na duhet ta zgjidhim dhe të rritemi dhe të harrojmë të gjithë rrëmujën që kemi krijuar për njëri-tjetrin. Të mos harrojmë sa shumë kanë përfituar të tjerët në kurrizin tonë, mbi shpatullat tona, për shkak të telasheve që kemi hapur vetë. Sa e madhe është humbja për të investuar në urrejtje. Rruga është ende e gjatë për ne. Por sot jemi një vend më i mirë, krahasuar me ku ishim”. Këtë e tha dje kryeministri i Shqipërisë, në Konferencën e 18-të të nismës Adriatiko-Joniane, duke iu referuar, natyrisht, raporteve me Serbinë.

Nuk e di nëse e ka përmendur nismën “Ballkani i Hapur”, porse e di që z. Rama e ka një problem shumë serioz me gjeografinë. Kur e kisha dëgjuar herën e parë ta ketë përmendur Serbinë si fqinje, thosha është gabim i pavetëdijshëm që mbase i ka ikur. Porse përsëritja e përhershme e një gjëje të tillë, të bindë se ashtu në të vërtetë edhe e mendon. Dhe me atë rast gabon. Edhe shumë bile.