Vështrime

Lufta e Dytë e Ftohtë Botërore

Dita e fundit e marsit gdhin me një temperaturë dimërore në Londër. Temperatura këtë mëngjes shënonte 2 gradë Celsius e kur të merret në konsideratë fakti se isha me biçikletë, ndihej edhe më e ulët. Megjithëkëtë, i dua rrugët e qeta të mëngjesit të hershëm në Londër. Këtë nuk mund ta them edhe për orët pasuese, kur njerëzit fillojnë që të zgjohen dhe të shkojnë nëpër punë dhe kur komunikacioni shndërrohet në çmenduri të një lloji tjetër.

Bota aktualisht po e përjeton kohën më të çmendur që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Lufta në Ukrainë, vrasjet makabre terroriste në Izrael, krizat ekonomike të shkaktuara nga lufta në Ukrainë.... Siç e kisha thënë edhe më parë, jemi duke kaluar nëpër fillet e ndërtimit të një rendi të ri botëror. Se si do të duket ai në fund dhe ç’formë do të marrë ende nuk e dimë saktësisht, ngase kjo situatë është ende fluide dhe në zhvillim e sipër

Dita e fundit e marsit gdhin me një temperaturë dimërore në Londër. Temperatura këtë mëngjes shënonte 2 gradë Celsius e kur të merret në konsideratë fakti se isha me biçikletë, ndihej edhe më e ulët. Megjithëkëtë, i dua rrugët e qeta të mëngjesit të hershëm në Londër. Këtë nuk mund ta them edhe për orët pasuese, kur njerëzit fillojnë që të zgjohen dhe të shkojnë nëpër punë dhe kur komunikacioni shndërrohet në çmenduri të një lloji tjetër.

Kur jemi te çmenduria. Bota aktualisht po e përjeton kohën më të çmendur që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Lufta në Ukrainë, vrasjet makabre terroriste në Izrael, krizat ekonomike të shkaktuara nga lufta në Ukrainë....