Vështrime

Putini luan me zjarr, Bideni flet përçart – dhe në Berlin mbretëron huti

Estonia ka vendosur të furnizojë Ukrainën me armë. Bëhet fjalë për raketa antitank dhe obusë, një armë e rëndë artilerie, me grykë të gjerë (më të shkurtër se të topit dhe më të gjatë se të

Rreziku nga një luftë e re në Evropë është real, si pasojë e kërcënimeve ruse. Shefi i CIA-s e ka parë të udhës të alarmojë qeverinë gjermane që të mbajë qëndrim të qartë kundër Rusisë. Por, shumica e politikanëve gjermanë mundohen t’i shmangen situatës duke mbyllur sytë

Estonia ka vendosur të furnizojë Ukrainën me armë. Bëhet fjalë për raketa antitank dhe obusë, një armë e rëndë artilerie, me grykë të gjerë (më të shkurtër se të topit dhe më të gjatë se të

mortajës), që i hedh predhat në vijë të lakuar. Këto armë janë prodhim i Gjermanisë lindore (komuniste) dhe i janë dhënë Estonisë pas bashkimit të Gjermanive. Për t’ia dhënë këto armë Ukrainës, Estonia duhet të marrë miratimin e qeverisë në Berlin. Sipas gazetës amerikane “Wall Street Journal”, Gjermania ka refuzuar kërkesën estoneze.