Vështrime

Plumbat

Nuk më kishte shkuar në mendje se viti do të niste edhe me një vrasje shkaktuar brenda në familje. Në fakt, kurrë nuk e kam kuptuar se përse martesat që nuk funksionojnë duhen patjetër të mbahen me zor. Nuk e kam kuptuar se pse “marrja” dhe “fjalët e hallkut” janë më të rëndësishme se jeta e një qenieje njerëzore, më të rëndësishme se jeta e një gruaje

Nuk më kishte shkuar në mendje se viti do të niste edhe me një vrasje shkaktuar brenda në familje. Në fakt, kurrë nuk e kam kuptuar se përse martesat që nuk funksionojnë duhen patjetër të mbahen me zor. Nuk e kam kuptuar se pse “marrja” dhe “fjalët e hallkut” janë më të rëndësishme se jeta e një qenieje njerëzore, më të rëndësishme se jeta e një gruaje

E përcollëm vitin me fishekzjarrë e të shtëna me armë. Nejse, unë e përcolla në gjumë të thellë, e “zhurmën” e pashë të ilustruar të nesërmen në FB. Sinqerisht, nga fotot nuk e dija nëse qyteti ishte mbuluar me mjegull apo me barut atë natë. E di që dritaret e banesës i mbylla mirë e mirë, si njëfarë mbrojtjeje psikologjike ndaj ndonjë plumbi qorr që do të mund të depërtonte.

Një plumb i tillë depërtoi nëpër kulmin e shtypshkronjës dhe fatmirësisht nuk e lëndoi e as nuk e mbyti askënd. Për nga forma, gjasat janë që plumbi është shkrepur nga kallashnikovi (kështu ma komentuan njohësit e armëve). Dhe kur ndalesh e mendon se pse duhet shkrepur në ajër kinse për gëzim, e ke zor ta gjesh përgjigjen. Nuk e di se çfarë kënaqësie është të bartësh e të shkrepësh armë. Kurrë nuk i kam dashur, tash i urrej edhe më shumë.