Vështrime

Shteti në lavazh, patinazh dhe arbitrazh ekonomik

 

Kosova me pandemi është përballur shumë më herët se ajo zyrtarja e COVID-19, vetëm se ishte e një natyre tjetër. Virusi përhapej ekskluzivisht në zyrat, në buxhetin e shtetit apo edhe në kompanitë publike dhe zhvatej poshtë e lart apo majtas e djathtas. Kush sa mundësi kishte, me takat. Diku zhvatja arrihej thjesht vetëm nëpërmjet një nënshkrimi e diku tjetër me 1 mijë e 100 salto të ndryshme të lavazhit dhe patinazhit ekonomik, në procese të privatizimit apo ta quaj më saktësisht në procese të piratizimit të aseteve dhe tokës shoqërore

 

Edhe viti që e lamë pas ra nën hijen e pandemisë globale të COVIDIT. Nuk mund të jetë qoftë edhe një person i vetëm në këtë botë, i cili po qe se ka arritur drejtpërdrejt t’i rezistojë virusit, indirekt të mos jetë prekur nga masat e ndryshme, të cilat shtetet e ndryshme i kanë ndërmarrë për të zbutur apo pamundësuar bartjen dhe përhapjen e përshkallëzuar të virusit.