Vështrime

Rregullatorët teknologjikë të Kinës sulmojnë përsëri

Këto përpjekje pa dyshim do të mbivendosen me mandatin e rregullatorit antitrust të Kinës, Administratës Shtetërore për Rregullimin e Tregut. Por, pa marrë parasysh: i inkurajuar nga shtytja e qeverisë për të frenuar gjigantët e teknologjisë, CAC-i ka ambicie të mëdha rregullatore. Në vitet e ardhshme, përpjekjet e saj për t'i realizuar ato, do të luajnë rol të madh në përcaktimin e trajektores së bizneseve të platformës - dhe inovacionit të teknologjisë - në Kinë

Hong-Kong - ByteDance, kompania amë e platformës së njohur të mediave sociale, TikTok, ka një armë jo fort sekrete. Algoritmet e fuqishme janë në gjendje të parashikojnë me saktësi preferencat e përdoruesve dhe të rekomandojnë përmbajtjen që në të vërtetë duan të shohin, duke i mbajtur të lidhur për ekranet e tyre. Por ByteDance së shpejti mund të detyrohet ta mbulojë atë armë - ose, të paktën, ta heshtë.

Kompanitë e platformës së internetit në Kinë po përballen me një mori rregullash të reja të të dhënave që mund të kufizojnë përdorimin e motorëve të rekomandimeve. Fillimisht, Ligji për Mbrojtjen e Informacionit Personal, i cili u fuqizua këtë muaj, kërkon që platformat të lejojnë përdoruesit të zgjedhin përmbajtjen e personalizuar dhe reklamat e synuara.