Vështrime

Vetëkrekosje!

Mbaruan edhe një palë zgjedhje lokale në Kosovë. Tashmë i dimë edhe të gjithë fituesit e pozitave për kryetarë të rinj komunash për katër vjetët e ardhshëm. Zgjedhjet edhe kësaj radhe dëshmuan se ishin demokratike dhe se shteti i ri i Kosovës është në rrugën më të mirë në ndërtimin dhe promovimin e demokracisë me organizimin dhe mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Përkundër shumë flamujve të ngritur të kuq alarmues, partia më e madhe në vend propozoi disa kandidatura me të cilat irritoi votuesin e saj për ndryshimet në zgjedhjet lokale. E kisha cekur shumë herë më parë se Vetëvendosje kishte caktuar vetë standarde të larta dhe pritshmëritë nga votuesit për ndryshime ishin të mëdha. Kandidimi i personave të tejetkonsumuar si Agim Bahtiri, Mytaher Haskuka e Valon Ramadani me super gjyshen, pastaj gabimet në hapa me emërimin e ish-ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia, për kandidaturën për të parin e kryeqytetit, bënë që rezultatet e Vetëvendosjes të përmbyseshin në tri qendrat e mëdha, duke përfshirë humbjen e qeverisjes së kryeqytetit

Mbaruan edhe një palë zgjedhje lokale në Kosovë. Tashmë i dimë edhe të gjithë fituesit e pozitave për kryetarë të rinj komunash për katër vjetët e ardhshëm. Zgjedhjet edhe kësaj radhe dëshmuan se ishin demokratike dhe se shteti i ri i Kosovës është në rrugën më të mirë në ndërtimin dhe promovimin e demokracisë me organizimin dhe mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Unë në Ditarin tim nuk u mora shumë me analizat në lidhje me zgjedhjet, duke mos dashur as të influencoja e as të bëja ndonjë presion “nën ndonjë agjendë”. Tash, pas përfundimit të tyre, edhe unë dëshiroj që t’i kem ca mendime të mia, të ndërlidhura me këto zgjedhje lokale të shënuara në Ditarin tim.