Vështrime

Reciprocitet deri në skaj

Vuçiqi mund të ketë fituar shumë simpati tek evropianët me aktrimin e tij prej njeriu paqedashës e bashkëpunues, porse në esencë mbetet ai që ka qenë përherë: përkrahës i Sheshelit, vojvodës çetnik dhe ministër i Millosheviqit, me të cilët të përbashkëta i ka ideologjinë fashiste dhe urrejtjen patologjike ndaj shqiptarëve. Nuk duhet njeriu të jetë shumë i mençur për ta zbuluar këtë fakt. Tjetër gjë është nëse këtë nuk duan ta dinë

Vuçiqi mund të ketë fituar shumë simpati tek evropianët me aktrimin e tij prej njeriu paqedashës e bashkëpunues, porse në esencë mbetet ai që ka qenë përherë: përkrahës i Sheshelit, vojvodës çetnik dhe ministër i Millosheviqit, me të cilët të përbashkëta i ka ideologjinë fashiste dhe urrejtjen patologjike ndaj shqiptarëve. Nuk duhet njeriu të jetë shumë i mençur për ta zbuluar këtë fakt. Tjetër gjë është nëse këtë nuk duan ta dinë

Të hënën Qeveria vendosi që ta zbatojë reciprocitetin sa u përket targave të veturave dhe në Jarinjë e Bërnjak u bllokuan rrugët magjistrale, ndërkohë që atje u zhvendosën njësitet e policisë speciale të Kosovës ROSU.

Gjendja në afërsi të pikave kufitare vazhdon të jetë e njëjta: ROSU është aty, serbët janë aty dhe plot kamionë të shërbimeve komunale të komunave veriore i mbajnë rrugët e bllokuara. Nuk ka incidente, dhe sado që propaganda serbe flet për keqtrajtimin e serbëve, megjithatë gjithçka duket të jetë e qetë. Kjo mbase për shkak se vetë Serbia e ka shumë të qartë se vendosja e reciprocitetit është pasojë e një fakti të pamohueshëm: afati i kësaj marrëveshjeje kishte skaduar më 15 shtator.