Vështrime

Çorbë në Leposaviq

Lajmi se në Leposaviq, në veri të Kosovës, në një koncert të organizuar nga pushteti komunal, ka kënduar një rock-grup nga Serbia, do të duhej të ishte prej atyre lajmeve irelevante që mund edhe të mos publikohen – tek e fundit, nuk është Leposaviqi ndonjë vend i njohur për rock-spektakle, e Beogradi ka vite, dekada madje, që nuk është vend prej nga mund të vijë diç e re (dhe e mirë) kur flitet për rock.

Por, ja që lajmi nuk është thjesht për një rock-koncert në një qytezë periferike me mysafirë periferikë nga shteti fqinj, që vijnë të këndojnë rock&roll dhe të kalojnë çaste të bukura me publik të etshëm për muzikë.