Vështrime

Shpërthyesit e balonave mediatike

Me gjithë huqjet totale të disa shpërthyesve të balonave mediatike, të cilët bëjnë krekosje të kota se me tërheqjen e amerikanëve nga Kosova, Serbia do të hynte brenda 9 orëve në Kosovë ose brenda 3 orëve te Mali i Robit, janë deklarata më se idioteske, të cilat mund t’i thoshte një mendje e shëndoshë e aq më pak dikush që veten e mban për opinionbërës të publikut. Kjo më së paku tregon se këta nuk ia kanë haberin as të Kosovës se lëre më të Afganistanit, e më shumë tregon se në emër të kujt dhe për kë bëhen këto krekosjet e tilla? Në Afganistan ndodhi ndërrimi i pushtetit nga qytetarët e të njëjtit shtet. Një nisje e trupave serbe drejt Kosovës do të ishte invazion në një shtet sovran. E nëse shpërthyesit e balonave mediatike mendojnë se aq kohë do t’i nevojitej Serbisë që ta okuponte Kosovën, ky është vetëm një qëndrim defatist dhe panikndjellës e edhe qëllimkeq

Me gjithë huqjet totale të disa shpërthyesve të balonave mediatike, të cilët bëjnë krekosje të kota se me tërheqjen e amerikanëve nga Kosova, Serbia do të hynte brenda 9 orëve në Kosovë ose brenda 3 orëve te Mali i Robit, janë deklarata më se idioteske, të cilat mund t’i thoshte një mendje e shëndoshë e aq më pak dikush që veten e mban për opinionbërës të publikut. Kjo më së paku tregon se këta nuk ia kanë haberin as të Kosovës se lëre më të Afganistanit, e më shumë tregon se në emër të kujt dhe për kë bëhen këto krekosjet e tilla? Në Afganistan ndodhi ndërrimi i pushtetit nga qytetarët e të njëjtit shtet. Një nisje e trupave serbe drejt Kosovës do të ishte invazion në një shtet sovran. E nëse shpërthyesit e balonave mediatike mendojnë se aq kohë do t’i nevojitej Serbisë që ta okuponte Kosovën, ky është vetëm një qëndrim defatist dhe panikndjellës e edhe qëllimkeq

Gjatë javës së kaluar diku në botë ndodhi ndonjë tërmet i fuqishëm, i cili shkatërroi shumëçka dhe solli vdekje të shumta. Diku tjetër në botë ndodhi ndonjë vërshim i madh nga shirat e rrëmbyeshëm, të cilët kishin rënë ditëve të fundit. Për shkaqe të temperaturave të larta në shumë vende të tjera kishin shpërthyer flakë të shumta, të cilat po shkatërronin florën dhe faunën, si dhe ndërtime të shumta materiale të ndërtuara nga dora e njeriut.

Ndërkaq në një vend tjetër, ku Amerika dhe aleatët e saj u munduan që ta ndërtonin një shtet demokratik, ku u munduan që me investimet e tyre qoftë në armatim, qoftë në trajnimin e ushtrisë vendore ta krijonin një shtet të qëndrueshëm dhe stabil.