Vështrime

Supersfida!

E atij vendi ka filluar që t’i vijë era shtet. Ku ishin analistët dhe zhurmaxhinjtë e shumtë asokohe dhe ku janë ata edhe sot? Dita-ditës na e qartësojnë pse bëhet e gjithë kjo zhurmë dhe se çfarë lojërash të pista janë luajtur prapa skenave dhe me paranë e taksapaguesit kosovar në dëm të shtetit. U botuan dhe publikuan monografi për financimin e të cilave asnjëherë nuk u bënë pyetje e aq më pak hulumtime apo marrje në pyetje të ndokujt. Shitej toka shtetërore dhe përvetësohej me çmim një euro për ari nga ana e të fortëve të luftës, gllabërohej çdo gjë që mundej të gllabërohej në emër të luftës dhe patriotizmit të bishtit të çiftelisë

E atij vendi ka filluar që t’i vijë era shtet. Ku ishin analistët dhe zhurmaxhinjtë e shumtë asokohe dhe ku janë ata edhe sot? Dita-ditës na e qartësojnë pse bëhet e gjithë kjo zhurmë dhe se çfarë lojërash të pista janë luajtur prapa skenave dhe me paranë e taksapaguesit kosovar në dëm të shtetit. U botuan dhe publikuan monografi për financimin e të cilave asnjëherë nuk u bënë pyetje e aq më pak hulumtime apo marrje në pyetje të ndokujt. Shitej toka shtetërore dhe përvetësohej me çmim një euro për ari nga ana e të fortëve të luftës, gllabërohej çdo gjë që mundej të gllabërohej në emër të luftës dhe patriotizmit të bishtit të çiftelisë

Nuk ke se si të qëndrosh indiferent këtyre ditëve dhe të mos flasësh për futboll. Tashmë është arritur pika kulmuese e këtij kampionati evropian të futbollit, pasi që finalistët veçse po dihen. Të jetosh në Angli dhe të jesh pjesë e një historie të re, e cila po shkruhet me të vërtetë, është një ndjesi e veçantë edhe sikur po të ishe injoranti më i madh sa i përket sportit apo futbollit në veçanti.

Anglia nuk ka arritur në ndonjë finale të ndonjë kampionati ndërkombëtar qysh nga viti 1966, prandaj mund ta imagjinoni ekzaltimin e anglezëve me këtë të arritur të kombëtares së tyre. Se për çfarë euforie bëhet fjalë më së miri e ilustron rasti i mbrëmshëm kur u ftuan njësitë speciale të policisë që të intervenonin dhe t’i shpërndanin tifozët të cilët mbrëmë po festonin edhe duke hipur mbi kulmet e autobusëve ikonikë dykatësh të Londrës.