Vështrime

Dhjami në plesht dhe qimet në vezë

Vizita e presidentes në Tallinin e Estonisë dhe në Vjenën e Austrisë, vizita e kryeministrit në Vjenë dhe në Paris, pritjet madhështore të cilat këtyre iu bënë, si dhe vetë prezantimi i tyre atje, e vendosën Kosovën në hartat e respektit të diplomacisë ndërkombëtare tek të cilat kishte kohë ku kishte munguar. "Nuk mund ta marosh një violinë nga druri, i cili është rritë për t’u bërë bisht sakice. E njëjta vlen edhe për njerëzit"

Vizita e presidentes në Tallinin e Estonisë dhe në Vjenën e Austrisë, vizita e kryeministrit në Vjenë dhe në Paris, pritjet madhështore të cilat këtyre iu bënë, si dhe vetë prezantimi i tyre atje, e vendosën Kosovën në hartat e respektit të diplomacisë ndërkombëtare tek të cilat kishte kohë ku kishte munguar. "Nuk mund ta marosh një violinë nga druri, i cili është rritë për t’u bërë bisht sakice. E njëjta vlen edhe për njerëzit"

Përderisa në Kosovë po mbretëron një klimë tropikale, ne në Angli jemi duke u mjaftuar me një lloj freskie pranverore. Assesi që vera ta marrë veten në këmbët e veta këtu. E njëjtë disi edhe situata me Covidin. Sapo menduam dhe u përgatitëm se me vaksinimin e një pjese më të madhe të popullatës do të fillonim që ta tejkalonim dhe ta harronim këtë pandemi, ajo na e rikujtoi se ende gjendet këtu midis nesh dhe se as e ardhmja nuk po duket që do të jetë aq e sigurt në horizont. Varianti i ashtuquajtur Delta i këtij virusi tashmë sheh shtimin e dukshëm ditor të numrit të të infektuarve, si dhe rritjen e vdekjes së njerëzve si pasojë e saj. Personalisht e shoh edhe një dimër të gjatë dhe të rëndë përpara nesh.

Por para se ta sjell veten në një gjendje të një depresioni të ri dimëror, do të dëshiroja që t'ia përkujtoja vetes disa pamje të bukura, të cilat i pashë unë, e besoj shumë se i patë edhe ju dhe të cilat po të shikojmë thellë në veten tonë, ashtu në mënyrë të sinqertë, pa ndonjë ngarkesë partiake politike, do të na bëjnë që të mburremi pak në këto kohëra pa kohë.