Vështrime

Leje për të vrarë

1.

Izraeli ka mbërritur fundin e iluzioneve dhe, sipas HRW-së, kalimin e pragut të aparteidit dhe krimeve kundër njerëzimit

1.

E kam njohur në një konferencë rastësisht një filozof izraelit, për të cilin më vonë do të merrja vesh nga një libër se kishte një profesion nga më të çuditshmit, besoj krejtësisht të veçantë nga filozofët e nga ushtritë botërore. Ai është personi të cilin shërbimet sekrete izraelite, qoftë civile apo ushtarake, e kontaktojnë ditën e natën (jo rrallë pas mesnate) për ta dhënë vlerësimin në është etike apo jo vrasja e një caku të cilin këto shërbime e kanë vlerësuar të jetë terrorist. Detyra e filozofit është ta arsyetojë moralitetin apo jo të vrasjes, pas informatës së detajuar nga ana e Shtatmadhorisë mbi provat për krimet e supozuara të tij. Deri në momentin kur filozofi ta japë vlerësimin, caku i supozuar i vrasjes është i gjallë.