Vështrime

1 Maji pandemik

Qeveria, pavarësisht nëse e mbërrin ose jo përfshirjen e opozitës në ndonjë trup koordinues për dialogun, nuk do të duhej të shkonte në Bruksel, siç u veprua në të kaluarën, me duar në xhepa. Ndërkohë, Evropa e edhe të gjithë ata që insistojnë se dialogu duhet të nisë menjëherë dhe pa kushte, duhet ta kenë parasysh se Kosova ballafaqohet me pandeminë më keq se cilido shtet i rajonit, për shkak se nuk ka vaksina. Ky është prioriteti numër një. Të tjerave u vjen radha.

Qeveria, pavarësisht nëse e mbërrin ose jo përfshirjen e opozitës në ndonjë trup koordinues për dialogun, nuk do të duhej të shkonte në Bruksel, siç u veprua në të kaluarën, me duar në xhepa. Ndërkohë, Evropa e edhe të gjithë ata që insistojnë se dialogu duhet të nisë menjëherë dhe pa kushte, duhet ta kenë parasysh se Kosova ballafaqohet me pandeminë më keq se cilido shtet i rajonit, për shkak se nuk ka vaksina. Ky është prioriteti numër një. Të tjerave u vjen radha.

Sot është 1 maji. Në krejt botën, po të mos ishte pandemia, njerëzit do të dilnin të protestonin për të drejtat e punëtorëve.

Në Kosovë, për shkak të pandemisë, mbase nuk do të lejohet grumbullimi masiv në Gërmi e besa edhe ndezja tradicionale (e nuk e di pse është bërë tradicionale) e gomave, ndotëse masive të ajrit. Kjo për shkak se në Kosovë ka minimum 20 vjet se nuk protestohet e as nuk marshohet për 1 Majin. Thuajse ky vend nuk ka as papunësi e as problem me të drejtat e punëtorëve.