Vështrime

Precedenti që vendosi Qeveria të hënën

Në mbledhjen e nëntë të Qeverisë së Kosovës, e cila u mbajt në fillim të javës, u mor një vendim i rëndësishëm, i cili do të ketë pasoja pozitive sa i përket përfaqësimit të grave në vendimmarrje.

Pa marrë parasysh motivet, vendimi dhe arsyetimi i Qeverisë për kriteret e përfaqësimit të barabartë ka vendosur një rregull të ri, i cili do të ketë ndikim në rritjen e përfaqësimit të grave në nivelet më të larta të vendimmarrjes

Në mbledhjen e nëntë të Qeverisë së Kosovës, e cila u mbajt në fillim të javës, u mor një vendim i rëndësishëm, i cili do të ketë pasoja pozitive sa i përket përfaqësimit të grave në vendimmarrje.

Me vendimin 03/09, Qeveria anuloi një vendim të Qeverisë Hoti për nominimin e kandidatëve për anëtarë të Bordit të Autoritetit Rregullativ për Komunikime Elektronike dhe Postare. Deri këtu asgjë e re. Edhe më herët kjo qeveri dhe qeveritë paraprake kanë anuluar vendimet e qeverive paraprake. Por ajo çfarë ishte ndryshe kësaj here, ishte arsyetimi që u përdor për të anuluar vendimin e Qeverisë paraprake.