Vështrime

Përvjetori i maskave

Pasojat e fushatës zgjedhore vazhdojnë të paraqiten në trajtën e numrave të personave të infektuar me COVID: dje (sërish) u shënua rekordi për sivjet, 828 persona, përcjellë nga 8 vdekje të reja. Në javën e shkuar u regjistruan 4.511 raste, kurse numri i fataliteteve u shtua edhe për 56. Pra, gjithsej 80.621 raste dhe 1.744 të vdekur zyrtarisht.

Pavarësisht ambicieve dhe përgatitjes profesionale dhe politike të Osmanit, nëse nuk arrihet mirëkuptimi, e gjithë një Kosovë nuk mund të bëhet peng i saj. Pra, ajo do të duhej të vepronte bash krejtësisht ndryshe nga Thaçi, pra të dëshmonte se Kosova është mbi të gjitha

Pasojat e fushatës zgjedhore vazhdojnë të paraqiten në trajtën e numrave të personave të infektuar me COVID: dje (sërish) u shënua rekordi për sivjet, 828 persona, përcjellë nga 8 vdekje të reja. Në javën e shkuar u regjistruan 4.511 raste, kurse numri i fataliteteve u shtua edhe për 56. Pra, gjithsej 80.621 raste dhe 1.744 të vdekur zyrtarisht.

Në secilën zgafelle po e shkruaj "zyrtarisht", për shkak se numri i përgjithshëm i vdekjeve në Kosovë, krahasuar me vitet paraprake ka shënuar rritje enorme. Në një studim të realizuar nga Avokati i Popullit është konstatuar se në korrikun e pandemisë ka pasur 1.126 vdekje, kurse një vit më parë kishte pasur 761. Zyrtarisht, atë muaj nga COVID-i kishin humbur jetën 196 persona.