Vështrime

Rikthimi i historisë

1.

1.

Nata e përgjakshme e 6 janarit në Kongresin amerikan rrëfeu për transicionin jo aq të lehtë presidencial. Kundërshtarët e këtij transicioni demokratik, që vjet na këshillonin të harronim historinë, mbrëmë prodhuan histori tragjike. Fatmirësisht, demokracia amerikane është aq stabile dhe Republika amerikane aq e fortë, sa e tejkaloi shpejt edhe këtë episod historik duke e konfirmuar presidentin e ri Bajden.