Vështrime

Procesi i anormalizimit dhe supremacizmi serb

Dhjetë vjet negociatash krijuan gjendjen ku 75 për qind e të anketuarve në Serbi nuk i shohin shqiptarët si të barabartë, ndërsa 70 për qind sish nuk besojnë se do të arrihet paqja në një të ardhme të parashikueshme

Sivjet hyjmë në dhjetëvjetëshin e procesit të ‘normalizimit të marrëdhënieve’ mes Kosovës e Serbisë. Fëmijët që ishin dhjetë vjeç atëbotë, tashmë kanë marrë pjesë në zgjedhje në Serbi e Kosovë, kanë zgjedhur parlamente e kryetarë bashkish. Po të vazhdojë ky ritëm i negociatave, dhjetëvjeçarët e atëhershëm e fillimit të procesit do të themelojnë familjet e tyre dhe do të fillojnë t’i edukojnë fëmijët e tyre në kontekstin pak a shumë të njëjtë, të ‘normalizimit’.