Vështrime

Shtatë sekretet e 2020-s

Dikur mendonim, me goxha shumë arsye, se globalizimi ka sfiduar qeveritë kombëtare. Presidentët janë strukur përpara tregjeve të obligacioneve. Kryeministrat kanë injoruar të varfrit e vendeve të tyre, por kurrë jo edhe “Standard & Poor’s”. Ministrat e financave kanë vepruar sikurse batakçinjtë e “Goldman Sachs”-it dhe satrapët e Fondit Monetar Ndërkombëtar. Magnatët e mediave, naftëtarët dhe financierët, jo më pak sesa kritikët majtistë të kapitalizmit të globalizuar, janë dakorduar se qeveritë nuk i kishin më nën kontroll

Dikur mendonim, me goxha shumë arsye, se globalizimi ka sfiduar qeveritë kombëtare. Presidentët janë strukur përpara tregjeve të obligacioneve. Kryeministrat kanë injoruar të varfrit e vendeve të tyre, por kurrë jo edhe “Standard & Poor’s”. Ministrat e financave kanë vepruar sikurse batakçinjtë e “Goldman Sachs”-it dhe satrapët e Fondit Monetar Ndërkombëtar. Magnatët e mediave, naftëtarët dhe financierët, jo më pak sesa kritikët majtistë të kapitalizmit të globalizuar, janë dakorduar se qeveritë nuk i kishin më nën kontroll

Një shtëpi prej kartash. Një gamë gënjeshtrash që pavetëdijshëm i kemi pranuar. Kësisoj duket siguria jonë gjatë krizave të thella. Episodet e tilla na shokojnë në njohjen se sa të pasigurta janë supozimet tona. Kjo është arsyeja pse ky vit i ka ngjasuar një batice në tërheqje të shpejtë, duke na shtrënguar që t’iu kundërvihemi të vërtetave të përmbytura.