Vështrime

Si të niste nga e para

Mirë do të ishte që edhe zgjedhjet të kalonin sa më shpejt, e të krijohet qeveria e re. Kemi aq shumë telashe në të cilat na ka futur vargu i qeverive të këqija me prijës të padijshëm dhe të padobishëm, që këtij vendi i vyen një qeveri stabile, që do ta çojë mandatin deri në fund dhe që do të marrë përgjegjësi për të kthyer ligjshmëri e rend në këtë vend

Disi fort po ia përtoj veç kur po e mendoj se në thuajse dy muajt e ardhshëm do të na i shurdhojnë veshët me fraza e premtime, ani që zgjedhjet ende nuk u shpallën. Mjaftoi sinjali nga paralelja e ndarë fizike e Kushtetueses së Moldavisë, se Qeveria e zgjedhur në qershor nuk ishte zgjedhur në fakt, që fushata të niste menjëherë.

Nëse ende po i mbaj mend mirë, këto do të jenë zgjedhjet e 14-a në 19 vjet (të përgjithshmet: 2001, 2004, 2007, 2010, 2013, 2017, 2019 dhe 2021; komunalet 2000, 2002, 2007, 2009, 2013, 2017). Pra, zgjedhjet e teta parlamentare çdo dy vjet e gjysmë pothuajse, që tregojnë për një qeverisje shumë jostabile në një shtet që po qëndron mbi këmbët e qelqta. Për më keq, qëkur Kosova u shpall e pavarur para thuajse 13 vjetësh, këto janë zgjedhjet e pesta parlamentare.