Vështrime

Pazari faustian i Evropës

Edhe nëse populistët evropianë në Hungari dhe Poloni duket se po shmangin përgjegjësinë përsëri, pozita e tyre do të lëkundet edhe më shumë në të ardhmen. Një BE që nuk ka nevojë të shqetësohet për kolapsin e euros do të ketë më shumë kohë, energji dhe zgjidhje për t’u përballur me armiqtë e brendshëm

Vala e dytë e COVID-19 ka goditur Evropën më rëndë sesa është pritur. Shpresa për një këndellje të shpejtë është zëvendësuar me frikën nga recesioni i dyfishtë, duke nënkuptuar se nuk do të ketë rikthim normal të rregullave buxhetore të Bashkimit Evropian.