Vështrime

Të humbur në dështim

Një qeveri që dështon gjashtë herë për të kaluar një ligj, duhet të dorëhiqet, ndërsa partitë do të duhej të merreshin vesh për zgjedhje të reja. Ekziston rreziku që të ndodhë e kundërta: që kriza e legjitimitetit të vazhdojë dhe bashkë me të edhe dramat politike. Një nga dramat e ardhshme mund të jetë: zgjedhja e presidentit.

Një qeveri që dështon gjashtë herë për të kaluar një ligj, duhet të dorëhiqet, ndërsa partitë do të duhej të merreshin vesh për zgjedhje të reja. Ekziston rreziku që të ndodhë e kundërta: që kriza e legjitimitetit të vazhdojë dhe bashkë me të edhe dramat politike. Një nga dramat e ardhshme mund të jetë: zgjedhja e presidentit.

Dështimi për të gjashtën herë i projektligjit për rimëkëmbje ekonomike tregon për krizën e thellë të mosbesimit mes partive në pushtet dhe atyre në opozitë. Ky mosbesim nuk po tejkalohet as përballë një krize të rëndë ekonomike, siç nuk e ka përjetuar Kosova që nga lufta e fundit. Në muajt e ardhshëm kriza do të ashpërsohet edhe më shumë. Këtu s'do të bëjnë punë as milionat e dërguara nga diaspora, sivjet më të larta se në vitin 2019.