Vështrime

Shkopinjtë ndriçues dhe Kosova

Para meje në radhë ishte një nënë me dy fëmijët e saj. Njëri nga fëmijët ishte në moshë më të madhe, ndërsa tjetri dukshëm më i ri. Fëmija i madh po mbante një pako me shkopinj shkëlqyes në duart e tij, ndërsa fëmija i vogël po ulërinte që t’i kishte ata. Ndieja aq dhembshuri për secilin lot të kristaltë që po i rrëshqiste nëpër fytyrën e rrumbullakët ngjyrë çokollate fëmijës së vogël. Mami i fëmijës e hapi paqetën, nxori njërin nga shkopinjtë ndriçues dhe ia dha fëmijës së vogël në dorë. Atij menjëherë iu ndërprenë lotët dhe fytyra e tij e rrumbullakët u përmbush nga gëzimi dhe buzëqeshja. Fëmija i vogël ua tregonte të gjithë njerëzve të cilët i kishte pranë shkopin ndriçues, të cilin ai po e mbante dhe e valonte me aq dashuri e pasion në dorën e tij të vockël

Në Ditarin tim jo rrallëherë kam ndarë me ju ngjarje nga jeta, përvoja dhe përditshmëria ime. Edhe kësaj radhe do të veproj ashtu.