Vështrime

Rruga drejt hendekut

Shtegu i dyfishtë dhe paralel i negociatave do ta bëjë punën edhe më lëmsh seç e kemi. E nuk po jam shumë e sigurt nëse na ka mbetur gjë prej lukthit për ta gëlltitur edhe këtë - bisedime që nuk kanë asnjë cak tjetër pos atij deklarativ - "njohje e ndërsjellë". Hajgarja, e besoj, e ka mbërritur më kufirin e fundit

Jemi njohur qysh fëmijë. Gjithmonë ka qenë pak "bucko". Shumë i shoqërueshëm dhe e kishte qeshjen thuajse ngjitëse. Mjek i mirë, specialist i gjinekologjisë, i kohëve kur Universiteti i Prishtinës, me gjithë mangësitë, ka qenë më i mirë seç është sot.

Herën e fundit u takuam vjet, rastësisht, para hyrjes së selisë së vjetër të gazetës. Kishte dalë me babanë dhe pas një xhiroje, ishin ulur ta pinin një kafe. Pasi që "i qamë hallet e Kosovës martire", u përshëndetëm, dhe e lamë të pinim kafe bashkë një ditë.