Vështrime

Pandemia e mosleximit

Kënaqësia nuk imponohet. Ajo të joshë. Një libër që nuk të joshë që në rreshtat e parë, vështirë do ta bëjë më vonë. Do të duhet një detyrë shkollore që ta shpiesh deri në fund. E kur leximi është detyrë bëhet mundim...

Pesha specifike e kohës

Koha nuk kalon kur asgjë nuk ndodh. Këtë e kemi provuar të gjithë. Mbyllja në karantinë ishte rasti më i fundit. Sprova e ditëve që s’mbaronin së shtriquri ishte sjellja rreth e rrotull shtëpisë me shpresë për t’i gjetur gjërat e harruara. Gëzimi i rigjetjes, rivënia në punë dhe rivendosja në vendin e duhur ishte rendi normal i veprimeve që pasonin edhe pse shpejt sërish do të shtriheshin në harresë. Ky është pak a shumë fati i objekteve që na rrethojnë, të cilat rrallë i përdorim. Na japin gëzim kur i blejmë dhe kur i hedhim poshtë. Në këtë përditshmëri të rëndomtë koha bëhet më e rëndë se smoku i gushtit në pandemi.