Vështrime

Krahu i turpit

Luftën e kanë devalvuar deri në fund të pusit. Nuk kanë më pse të krenohen se kanë luftuar, meqë po pranojnë të barazohen me hajna përnjëmend dhe me mashtrues ordinerë përnjëmend. Në vend të krahut të luftës janë shndërruar në krahun e turpit që zhvati gjithçka që mundi. Apo mbase ka mbetur edhe ndonjë skemë, edhe ndonjë rrugë 53-milionëshe; edhe ndonjë termocentral me klauzolë të tërheqjes 19-milionëshe; apo edhe ndonjë lumë në Dukagjin që duhet mbuluar për të nxjerrë nja gjysmë kilovati rrymë... Boll mâ!

Ish-kryeministri Agim Çeku sipas procesverbaleve të cituara në aktakuzë hallin e ka që “më së shumti janë fryrë listat në Dukagjin”, e kjo gjë mund të vërehet. Ai ua ka propozuar një “arsyetim të rremë” anëtarëve të tjerë të Komisionit në rast se pyeten për këto shifra. “Nëse na bëhet pyetja se ku i ka pasur Zona e Dukagjinit 15 mijë ushtarë, ne si komision u themi se UÇK-ja nuk i ka pasur të gjithë këta ushtarë të rreshtuar në një ditë, por 45 mijë ushtarë kanë qenë pjesë e UÇK-së, dhe se fluksi më i madh i hyrje-daljeve ka qenë në Zonën e Dukagjinit dhe atë të Pashtrikut në kufi me Shqipërinë”, thuhet në aktakuzën që gazeta e ka siguruar nga burimet e saj në Prokurorinë Speciale.