Tokio 2020

Skinner vonon largimin nga Tokio për ta fituar të argjendtën

 

Mykayla Skinner po priste të hipte në një aeroplan për t'u kthyer në SHBA, kur papritmas iu tha se do ta zinte vendin e Simone Biles në finalen e kapërcimit të kalit gjimnastikor të dielën – dhe fitoi një medalje të argjendtë argjendi. Biles tronditi botën kur u tërhoq nga finalja ekipore të martën e kaluar pas një paraqitjeje të dobët, duke përmendur çështje të shëndetit mendor.

Kampionia e katërfishtë olimpike është tërhequr në katër nga pesë finalet individuale të gjimnastikës për të cilat ishte kualifikuar, përfshirë edhe kalin gjimnastikor. Për shkak të protokolleve për COVID-19, sportistët pritet të largohen nga Tokio brenda 48 orëve pasi të përfundojnë garën e tyre të fundit. Pas kualifikimeve të fundjavës së kaluar, Skinner nuk pritej të luante në ndonjë pjesë të mëtejshme në këto lojëra dhe duhej të ishte nisur për në shtëpi në Arizona ditë më parë.