Tokio 2020

Pesë qendrat amerikane po shkaktojnë telashe në Tokio

FOTO: AP
 

Përfaqësuesja e SHBA-së në basketboll në konkurrencën e femrave ka një siklet të madh kur bëhet fjalë për lojtaret e qendrës, pasi në radhët e veta ka pesë sosh, ndoshta më të mirat të mbledhura ndonjëherë. Asnjë ekip në botë nuk e ka gjatësinë dhe përvojën për t’i përballur me qendrat amerikane – një grup që përfshin tri nga katër MVP-të e fundit të WNBA-së.

Brittney Griner (203 cm), A’ja Wilson (193 cm) e Breanna Stewart (193 cm), janë imponuese në pesëshen startuese, pastaj vijnë edhe Sylvia Fowles (198 cm) e Tina Charles (193), të cilat futen nga banka. Pesë basketbollistet shënuan së bashku 56 nga 81 pikët dhe 45 kërcime te SHBA-ja, në fitoren prej nëntë pikëve në ndeshjen hapëse të Lojërave Olimpike të Tokios kundër Nigerisë.