TEMPUS

Hasani: Mosfinalizimi i Strategjisë kundër korrupsionit, neglizhencë e Qeverisë

Hulumtuesja në Lëvizjen FOL, Albana Hasani, ka deklaruar se mosfinalizimi i draftit të Strategjisë kundër korrupsionit tregon neglizhencë të Qeverisë në përmbushjen e obligimeve ligjore.

“Institucionet e Kosovës tash e sa vite po vazhdojnë të përballen me mungesën e një dokumenti strategjik për luftimin e korrupsionit. Qeveria e Kosovës vitin e kaluar kishte sjellë vendimin për themelimin e strukturave përgjegjëse për draftimin dhe hartimin e Strategjisë dhe kishte paraparë afatin deri më 31 dhjetor që të finalizohet ky dokument gjë që nuk u bë dhe tregon një neglizhencë të madhe të Qeverisë në përmbushjen e obligimeve ligjore të parapara me Ligjin për Agjencinë për Parandalimin e Korrupsionit”, ka theksuar Hasani në emisionin “Tempus” në KTV.

Ajo ka deklaruar se si shoqëri civile, kanë qenë anëtarë të grupit punues dhe se deri tani janë mbajtur disa takime, në të cilat u janë prezantuar drafte të ndryshme të Strategjisë, që ngjasonin shumë pak me njëra-tjetrën.

Sipas saj, kjo tregon joseriozitet dhe neglizhencë të madhe në hartimin e këtij dokumenti.