1 perditesime
21:26

Prokurori Zeqaj: Rastet e gazetarëve trajtohet me prioritet, 5 aktakuza deri në gusht të këtij viti

Prokurori Bashkim Zeqaj, njëherësh koordinator për trajtimin e rasteve të gazetarëve, ka theksuar se nga viti 2022 e deri në gusht të vitit 2023 janë ngritur 5 aktakuza lidhur me raste ndaj gazetarëve.

“Na i kemi vetëm 3 raste të raportuara deri në gusht të vitit 2023, domethënë i kemi 2 raste me kallëzime penale dhe një rast e kemi me raport të veçantë, këto 2 raste me kallëzime penale dua të ju informoj se kanë përfunduar me aktakuzë. Po ashtu, rastet të cilat i kemi pasur në trajtim e sipër nga viti 2022 e tutje tani i kemi gjithsej pra 5 aktakuza vetëm deri në gusht të vitit 2023, domethënë edhe rastet e vitit të kaluar edhe këto, i kemi 5 aktakuza ne si Prokurori Themelore në Prishtinë”, ka deklaruar Zeqaj në emisionin “Tempus” në KTV.

Ai ka thënë se rastet e gazetarëve trajtohen me prioritet.

“Prokuroria Themelore, sistemi prokurorial i trajton me prioritet për shkak se kjo është e rregulluar edhe me një vendim të Kryeprokurorit të Shtetit që nga viti 2017 dhe të gjitha rastet që kanë të bëjnë me gazetarët trajtohen në tërë sistemin prokurorial, trajtohen me prioritet”, ka deklaruar Zeqaj.

Ai ka theksuar se veprat që kryhen ndaj gazetarëve, bëjnë pjesë në vepra penale kundër jetës dhe trupit.

“Po ashtu, dua të theksoj se veprat që kryhen ndaj gazetarëve bëjnë pjesë në veprat penale kundër jetës dhe trupit dhe ato edhe ato raste domosdo e kërkojnë që të trajtohen së shpejti”, është shprehur Zeqaj.

21:04

Prokurori Zeqaj mohon se kanë qasje diskriminuese ndaj LGBTIQ+, thotë se trajtohen barabartë

Prokurori Bashkim Zeqaj, në emisionin “Tempus” në KTV, tha se nuk ka qasje diskriminuese ndaj komunitetit LGBTIQ+, duke shtuar se këto raste trajtohen barabartë sikurse të tjerat.

“Më falni, kur flisni ju për çështjen e diskriminimit, që thatë se Policia, Prokuroria dhe Gjykata ka një qasje diskriminuese, ajo më së pari nuk do mend që të flitet për shkak se këto tre boshte të funksionimit të sistemit të drejtësisë dhe sigurisë nuk guxojnë të kenë një qasje të tillë”, tha Zeqaj, duke iu përgjigjur Marigona Shabiut.

Ai tha se kur flitet për diskriminim, duhet të raportohen në Polici dhe Prokurori nëse një prokuror ka pasur një qasje diskriminuese ndaj këtij komuniteti.

“Me këtë komunitet dhe të gjitha komunitetet tjera, e kemi një trajtim të barabartë”, shtoi prokurori Zeqaj.