Tech

Apple gati për prezantimin e “unazës inteligjente”

Pritjes për hyrjen e Appleit në teknologjinë e unazave inteligjente duket se po i vjen fundi. Gjiganti i teknologjisë po përgatitet të kalojë fazën e patentave. Sipas “Electronic Times”, zhvillimi i Appleit tregon se ka gati produktin për në treg.

“Duket e mundshme që komercializimi është afër”, ka thënë raporti, me burime brenda zinxhirit të furnizimit. Megjithëse specifikat në lidhje me datën e lansimit të “Unazës së Apple” mbeten të panjohura, kushtet aktuale të tregut tregojnë se ajo datë mund të vijë shumë shpejt.

Interesi i Appleit për teknologjinë e unazave inteligjente daton disa vite më parë. Në vitin 2015, Bloomberg prezantoi një patentë të Appleit që përshkruan unazën e pajisur me një ekran me prekje. Në vitet në vijim, u shfaqën patenta shtesë që parashikonin unazë të aftë për të kontrolluar një sërë pajisjesh, duke përfshirë Mac, Apple TV, iPad dhe pajisje VR.

Apple zakonisht pret përpara se të lansojë lloje të reja produktesh. Atyre u pëlqen të presin derisa teknologjia të jetë vërtet e mirë dhe kur shumë njerëz janë të interesuar. Apple Watch është një shembull i mirë për këtë. U bë i njohur sepse Apple priti momentin e duhur për ta lansuar. Tani duket se kanë në plan të bëjnë të njëjtën gjë edhe me unazën inteligjente.